Accesati fonduri pentru atragerea de fonduri

28 Iul 2009

   

Va reamintim ca termenul limita pana la care se pot depune/trimite cererile de finantare este de 15 septembrie!  

Asociatia pentru Relatii Comunitare lanseaza cea de-a doua editie a Fondului Resurse pentru Viabilitate  care se adreseaza organizatiilor ce doresc fonduri cu care sa stranga alte fonduri din comunitate.

Programul aloca suma de 120 000 RON pe o perioada de 3 ani, pentru proiecte care au ca  scop imbunatatirea practicii de atragere de fonduri de la donatori individuali si companii.

Fondul Resurse pentru Viabilitate isi propune sa sustina implementarea unor metode de atragere de fonduri, diversificarea bazei de donatori, punerea in actiune a planului de atragere de fonduri si evaluarea din perspectiva rezultatelor financiare.

Pe termen lung, programul urmareste sa contribuie la cresterea stabilitatii financiare a organizatiilor prin cresterea ponderii fondurilor din comunitate, a eficientei atragerii de fonduri si a stabilitatii financiare a organizatiilor.


Programul de anul acesta sustine doua tipuri de finantari

1.    finantari care acopera costuri directe de atragere de fonduri (pentru proiecte specifice si pe termen scurt de implementare a unor metode care abordeaza noi tipuri de donatori, noi metode, cresterea implicarii donatorilor vechi sau dezvoltarea unor noi instrumente de atragere de fonduri). 
2.    finantari de tip suport general pe planul de atragere de fonduri (Acest tip de grant se adreseaza organizatiilor neguvernamentale ce au o experienta in atragerea de fonduri si urmeaza un plan coerent de atragere de fonduri)

Programul are in vedere acordarea unor finantari medii de 10 000 RON pentru granturile care acopera costruri directe de atragere de fonduri si 15 000 RON pentru granturile cu suport general in atragerea de fonduri. Suma propusa este doar orientativa, finantarile solicitate pot sa fie mai mari sau mai mici, in functie de costurile pe care le presupun implementarea proiectului propus.

Anul trecut, 9 organizatii au fost finantate si au implementat proiecte de direct mail, sponsorizari unu la unu, donatii salariale si evenimente spciale. Organizatiile au strans peste 40 000 euro si peste 1500 de donatori individuali.


Pe site-ul ARC  veti gasi formularul si ghidul de finantare. Pentru mai multe informatii va rugam sa o contactati pe Roxana Sofica, roxana@arcromania.ro , 0264 406 388, 0720 036 845.

Anunt postat de Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale - CENTRAS (CENTRAS)

Logare utilizatori

Creeaza cont utilizator

Creeaza contul tau de asociatie si beneficiaza gratuit de toate facilitatile sistemului eAgora
Forumular de inscriere
Solutie web TreeWorks