Invitatie la Forumul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România

05 Mai 2009

 

CENTRAS şi FDSC, împreună cu ANBCC, Asociaţia Pro Democraţia, Ce-Re, Fundatia Pact, Opportunity Associates, Salvaţi Delta şi cu sprijinul Ambasadei Frantei si al Agentiilor Organizatiei Natiunilor Unite  vă invită, între 11-13 mai, să participaţi la cea de-a XII-a ediţie a Forumului Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România.

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului.

Care este miza pentru ediţia 2009?

Dezbaterea la care vă invităm are drept scop stabilirea viziunii pentru anul 2029 Deşi asistăm la o dezvoltare puternică a organizaţiilor, sectorul asociativ nu se poate afirma ca al treilea sector al societăţii decât prin acţiune colectivă. Acţiuni comune sunt necesare atât pentru a asigura sustenabilitatea financiară, cât şi pentru a obţine un impact relevant la nivel politic şi social.

Forumul ONG este spaţiul consacrat coalizării sectorului asociativ. De la prima sa ediţie, în 1992, Forumul a adunat la fiecare ediţie sute de reprezentanţi ai ONG-urilor din România, ai autorităţilor publice locale şi centrale, ai finanţatorilor şi ai presei.

 

Cui se adresează Forumul 2009?

Această ediţie este dedicată organizaţiilor care au vocaţia acţiunii în beneficiul comun, organizaţiilor care înţeleg că atingerea propriei misiuni se face nu doar prin propriul efort singular, cât şi prin coalizarea cu alte organizaţii şi nu în ultimul rând, organizaţiilor care apreciază că propria bunăstare şi imagine depind şi de bunăstarea şi imaginea sectorului asociativ ca ansamblu.

Alături de acestea vor fi invitaţi şi  finanţatori, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, ai partidelor politice, ai presei şi ai mediului academic.

Care este agenda?

Agenda este construită de dumneavoastră pentru că ediţia din acest an a forumului va fi organizată utilizând metoda „Open Space” – (Spaţiului Deschis). Metoda reuneşte un grup mare de persoane, implicându-le în conversaţii pe subiectele propuse de ei. Practic, participanţii, care trec printr-un proces structurat care permite organizarea datelor şi selecţia ideilor considerate importante de cei mai mulţi. Tehnologia Spaţiului Deschis se bazează pe principiile colaborării comunitare şi a “pieţei de idei”. Participanţii pendulează continuu între grupurile mici de lucru şi comunitatea participanţilor (plen) asigurând polemizarea încrucişată de informaţii şi opinii.

Prima zi de Forum va găzdui prezentări susţinute de vorbitori-cheie care vor prezenta viziunea lor asupra actualei stări a sectorului şi a potenţialului de dezvoltare. Gazda discuţiilor va fi Dorin Tudoran, preşedinte CENTRAS.

Condiţii de participare

Pentru participarea la Forumul Naţional ONG se va percepe o taxă de 100 RON care va acoperi costurile referitoare la derularea sesiunilor şi pauzele de cafea şi materialele distribuite participanţilor. Organizaţiile care se vor înscrie până la data de 6 mai, vor beneficia de o reducere de 25%, ele plătind astfel numai 75 RON. Plata se face in contul: ATE BANK ROMANIA SMB RO82 MIND 0010 0000 4397 RO01.

Membrii Comitetului de Coordonarea Forumului Naţional şi-au asumat o contribuţie care să fie folosită pentru facilitarea participării organizaţiilor din ţară prin acoperirea parţială a costurilor de cazare/ transport pe care acestea le-ar avea.

Procedura de înscriere

Pentru înscrieri, vă rugăm să completaţi formularul pe care il puteti descarca din sectiunea documente (www.e-agora.ro/documente) sau completa online la www.e-agora.ro/formular. Trimiteti formularele completate la adresa forum2009@centras.ro sau fax 021 223 00 12, împreună cu dovada efecturii plăţii taxei de participare.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la telefon: 021 223 00 10

Anunt postat de Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale - CENTRAS (CENTRAS)

Logare utilizatori

Creeaza cont utilizator

Creeaza contul tau de asociatie si beneficiaza gratuit de toate facilitatile sistemului eAgora
Forumular de inscriere
Solutie web TreeWorks