Sesiunea de intrebari si raspunsuri despre Fondul ONG Mecanismul Financiar al SEE.

04 Iun 2009

 

Care sunt documentele obligatorii pentru momentul depunerii?


Simona Constantinescu: Acestea sunt: Anexa A - Propunerea tehnica, Anexa B - Bugetul cu ambele foi de lucru completate, Anexa C - Declaratia de eligibilitate, semnata si stampilata in original, precum si acordul de parteneriat (in cazul in care exista parteneri)

Simona Constantinescu: Este recomandabil sa fie anexate si CV-urile persoanelor din echipa de proiect, precum si un raport descriptiv al activitatilor solicitantului pentru fiecare din ultimii 2 ani; acestea vor fi luate in considerare pentru evaluarea tehnico - financiara.
La momentul depunerii, singurele documente obligatorii sunt cele enumerate in raspunsul anterior.

Simona Constantinescu: Alte documente, cum ar fi statutul, hotararea judecatoreasca de infiintare, certificat de grefa etc. vor fi solicitate ulterior, numai celor ale caror proiecte vor fi recomandate pentru finantare


La propunerile de proiecte trebuie anexate rapoartele de activitate din ultimii doi ani?

Simona Constantinescu: Da, este preferabil sa anexati rapoartele de activitate pentru fiecare din ultimii 2 ani

Simona Constantinescu: Absenta rapoartelor de activitate nu va face propunerea neeligibila, dar poate influenta scorul dat in faza de evaluare propriu zisa. Anexa A - propunere tehnica contine intr-adevar o sectiune unde puteti insera informatii similare dar spatiul de acolo este limitat. In masura in care considerati ca nu este necesar sa atasat ceva suplimentar - aceste rapoarte de activitate, va puteti rezuma si la a completa doar acea sectiune.

In ghdul solicitantul se precizeaza ca toate intrebarile si raspunurile legate de runda II de finantare pe FDSC se vor posta pe un site. Unde se pot citi?

Simona Constantinescu: In Ghidul Solicitantului se precizeaza ca o lista cu intrebari si raspunsuri frecvente se va posta; ea este deja publicata inclusiv pe site-ul
www.fdsc.ro sau pe cele ale partenerilor nostri.

 
Costurile cu manopera muncitorilor pt renovare intra la linia de buget VI. Costuri de extindere, renovare ┼či modernizare de imobile sau la linia V. Alte costuri si servicii specifice implementarii proiectului?

Simona Constantinescu: Costurile cu manopera muncitorilor vor fi defalcate separat in masura in care ele nu intra intr-un contract separat de achizitie de lucrari. In masura in care contractati renovarea/ extinderea ele vor fi incluse automat in costul contractului.

 

Chiar daca costutile cu manopera se vor insera la Capitolul de personal (daca contractati muncitorii direct) ele vor fi luate in considerare la calculul celor 50% (procentul maxim pentru renovare/ extindere/ modernizare).

 

Cu privire la obiectivele de dezvoltare organizationala, imi puteti da cateva exemple eligibile?

 

Simona Constantinescu: Referitor la dezvoltarea organizationala: exista deja cateva exemple de activitati in Ghidul Solicitantului (sectiunea Eligibilitatea proiectelor). Obiectivele trebuie sa le formulati dumneavoastra in functie de particularitatile organizatiei pe care o reprezentati.

Simona Constantinescu: Important este ca si in cazul componentei de dezvoltare organizationala sa identificati obiective, activitati si costuri si sa le detaliati; nu este suficient doar sa inserati costuri aferente in buget fara a demonstra cum si cui vor folosi aceste costrui.

Simona Constantinescu: Ma intorc la dezvoltarea organizationala si precizez ca aceasta componenta a fost creata tocmai pentru a veni in sprijinul dezvoltarii unei organizatii prin acordarea de costuri care nu sunt in mod necesar legate de un proiect care trebuie sa se incadreze in niste obiective deja date prin programul de finantare.

 

La capitolul solicitanti elegibil se pot inscrie si asiciatiile constituite de consiliile locale prin OG 26/2000?

 

Simona Constantinescu: Daca aceste asociatii au ca membri exclusiv consilii locale, ele asigurand astfel si decizia (prin Adunarea generala) si administrarea (prin reprezentanti desemnati in Consilul Director) atunci se poate considera ca ele se afla sub influenta directa a unei autoritati publice si nu sunt eligibile.

 

Referitor la precizarea - Pentru cresterea accesibilitatii majoritatea documentelor care constituiau cea mai mare bariera pentru ca un proiect sa fie declarat eligibil (statut, act constitutiv, hotarare judecatoreasca de infiintare etc) nu mai sunt solicitate, in aceasta runda, la momentul depunerii proiectului. Va referiti si la - certificat de grefã în original, emis de Judecãtoria unde solicitantul este înregistrat în mod oficial, de la o datã recentã, în care sã se menþioneze cã organizaþia dvs. nu se aflã în proces de dizolvare sau cã nu a depus documentaþia în acest sens si celelalte 2 certificate?

Simona Constantinescu: Da, ma refer si la acest document. Certificatele (de grefa, de atestare fiscala, etc) fac parte din lista documentelor care se vor solicita numai celor ale caroro proiecte vor fi recomandate pentru finantare, ulterior analizei Comitetului de Evaluare si, in consecinta, ulterior momentului depunerii proiectelor.

Simona Constantinescu: Am dat mai devreme un raspuns care este in egala masura relevant pentru intebarea dumneavoastra. Va sugerez sa il consultati dupa terminarea sesiuni, in documentul ce va fi publicat de Centras.
(vezi raspunsul la intrebarea 1)


Simona Constantinescu: O precizare pentru toata lumea: Nu exista un termen limita pana la care se pot adresa intrebari si, in masura in care mai apar nelamuriri, puteti contacta echipa Fond ONG in continuare.

Simona Constantinescu: Va multumesc pentru intrebari si va astept cu propuneri de succes, depuse pana in data de 10 iunie, ora 17.00 pentru proiectele medii si mari si pana in data de 24 iunie, ora 17.00 pentru proiectele mici.

 

Multumim tuturor celor care au intrat in legatura cu noi!

 

 

Anunt postat de Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale - CENTRAS (CENTRAS)

Logare utilizatori

Creeaza cont utilizator

Creeaza contul tau de asociatie si beneficiaza gratuit de toate facilitatile sistemului eAgora
Forumular de inscriere
Solutie web TreeWorks